Openingsuren thuiswinkel: Voorlopig op afspraak

Eynderweg 36

Helchteren

België

3530

+32 (0) 496690792

Chocoladecake

Voor ca 10 porties:

  • 110 gr (glutenvrije) havermeel of havermout
  • 110 gr (glutenvrije) amandelmeel
  • 30 gr rauw cacaopoeder
  • 50 gr arrowrootpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gr biologische dadels (zonder toevoegingen)
  • 1 tl baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 1 el vers citroensap
  • 1/2 tl zout
  • snufje zeezout
  • optioneel: 1 à 2 el rauwe cacaonips

Voor de topping (optioneel):

  • paar stukjes biologische chocolade met >75% cacao, best rauw en zonder toegevoegde suikers (mijn favoriet: chocolade van Love Choc)
  • beetje kokosbloesemsuiker

Nodig: blender, mengkom, bakplaat, bakvorm van Ø 18 cm of kleiner

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels als nodig. Hak de chocolade in kleine stukjes als je deze gebruikt voor de topping.

Heb je geen havermeel maal eerst de (glutenvrije) havermout tot meel in een koffiemolentje of blender. Giet het havermeel in de mengkom en voeg het amandelmeel, cacaopoeder, arrowrootpoeder en zout erbij.

Doe de banaan en dadels in de blender en mix tot een glad beslag. Giet dit in de mengkom samen met de droge ingrediënten en meng tot je een dik maar vloeibaar beslag krijgt. Als het mengsel te dik is, voeg wat water toe tot dat je een goede ‘deeg’ krijgt.

Voeg tenslotte de baksoda in de mengkom en het citroensap op de baksoda, laat even bruisen en meng dit dan met de rest.

Optioneel kan je nu de cacaonips toevoegen en in het beslag mengen.

Giet het beslag in een bakvorm, verdeel gelijkmatig en strijk glad met b.v. de bolle kant van een eetlepel.

Optioneel kan je de gehakte stukjes chocolade en/of de kokosbloesemsuiker bovenop strooien.

Zet voor ca. 40 / 45 minuten in de 180 graden warme oven en controleer na ca. 40 minuten of de cake klaar is (je kan b.v. een satéstokje in het midden van de cake steken, als er niets aan het stokje blijft plakken is de cake klaar).

Laat de chocoladecake voldoende afkoelen voor dat je hem aansnijdt en smullen maar – smakelijk eten.

Voor wie het graag wat zoeter heeft, kan je prima wat ahornsiroop over de cake gieten.