Openingsuren thuiswinkel: Voorlopig op afspraak

Eynderweg 36

Helchteren

België

3530

+32 (0) 496690792

Koekjes

Voor ca 12 à 20 koekjes:

  • 180 gr (glutenvrij) amandelmeel
  • 1 tl baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 1 el vers citroensap
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 4 el Ahornsiroop

Optioneel: 1 à 2 el rauwe cacaonips

 

Nodig: bakpapier (zonder coating), bakplaat, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe het amandelmeel in de mengkom en voeg optioneel de cacaonips erbij.

Roer de gesmolten kokosolie en de ahornsiroop tot een glad geheel en voeg toe aan de droge ingrediënten. Vermeng alles tot een plakkerig deeg. Voeg dan de baksoda toe en giet hierop het citroensap, laat even bruisen voordat je het geheel goed mengt.

Neem met een theelepel een kleine hoeveelheid deeg in je hand en rol een balletje. Druk dit zachtjes plat tussen je handpalmen en leg voorzichtig op de bakplaat. Hier kan je het koekje als nodig verder plat duwen, zodat het een dikke centimeter dik is. Je kan zelf kiezen hoe groot of klein je de koekjes maakt, door meer of minder deeg te nemen.

Zet voor ca. 15 minuten in de 180 graden warme oven en controleer na ca. 14 minuten of de koekjes klaar zijn. Na ca. 14 minuten zijn ze nog wat zacht, na ca. 16 minuten redelijk krokant. Hou ze goed in de gaten en haal ze bij twijfel beter iets vroeger uit de oven de eerste keer dan dat ze te bruin worden.

Smakelijk eten.